вівторок, 13 грудня 2016 р.

Загадати бажання у Вільнюсі


Коли попадаєш до європейського міста напередодні Різдва та Нового Року, то в повітрі відчувається зовсім особлива атмосфера. Я б сказала, навіть, якась магія! Починаєш вірити в дива, сміливо мріяти і бути переконаним, що все задумане неодмінно здійсниться! Ось і Вільнюс зустрів нас кусючим морозом, блискучим снігом та дурманним запахом глінтвейну. Всі цікавини ми по-максимуму оббігли в перший наш візит, тому зараз просто віддалися потоку та насолоджувалися “нічогонеробленням”. Ну і звісно ж загадували бажання на наступний рік та на все подальше життя! :-)
Отже, поділюсь з вами місцями у Вільнюсі, які саме для цього і призначені.

1. STEBUKLAS
На Кафедральній площі є диво-плитка Stebuklas. Сама по собі вона не робить дива і не зцілює хворих, але для балтійських людей значить дуже багато. В 1989 році біля 2 мільйонів жителів 3 балтійський країн створили живий ланцюг в знак протесту проти радянської окупації. Уявіть собі, 2 мільйони - це майже ¼ всього населення цих країн. Цей ланцюг розтягнувся  майже на 600 км і з’єднав Таллінн, Ригу та Вільнюс. Люди бралися за руки, над ними з літаків розкидали квіти і вони були сповнені віри в STEBUKLAS (тобто, ДИВО по нашому). Як бачимо, їхня мрія здійснилася, вони стали незалежними, тому, щоб і наші мрії збувалися, треба стати на цю плитку, загадати бажання та покрутитися на ній 3 рази. Раз-два-три і готово!

2. SEKMES PILVAS
Бажання загадали, тепер треба, щоб і таланило в житті! Для цього  у Вільнюсі спеціально встановили в 2013 році “пузо вдачі” на розі проспекту Гедамінаса та вулиці Вільняус. Треба гарненько його потерти і можна сміливо розпочинати будь-яку справу!

 3. OBUOLIUKAS А щоб з коханою людиною завжди була злагода та гармонія, треба сходити у сквер Монюшко та віднайти плитку з яблучком. Вона знаходиться напроти фонтану у вигляді голови лева. Цей орієнтир був нам дуже доречним, бо без нього нам би довелося відчистити від снігу всі доріжки! :-) Отже як знайдете це яблучко з серцем всередині, вставайте зі своєю половинкою на цю плитку, вибачтесь за всі можливі образи, поцілуйтесь та одночасно покажіть язика леву. Ось такий простий рецепт для щасливого сімейного життя!
Фото взято з сайту http://www.vilnius-tourism.lt/

4. AUSROS
 VARTAI
Також святим місцем у Вільнюсі, де люди просять про саме потаємне, є ікона Діви Марії у Воротах Світанку. Щоб побачити цю ікону навіть не треба підніматися у каплицю, її видно через великі вікна над воротами. Насправді каплиця настільки маленька, що доволі часто віруючі слухають месу, стоячи на вулиці під цими вікнами. Доказом того, що ікона робить дива, можуть слугувати чисельні подарунки людей. Якщо молитва біля цієї ікони допомогла, або врятувала, вдячні робили срібні або золоті пластинки у вигляду сердечок, зцілених органів тощо і прикрашали ними стіни каплиці. Кількість цих пластинок вражає, тому варто відвідати це місце, увібрати енергію та заглибитись в себе.
Фото взято з https://lt.wikipedia.org/


5. MINDAUGAS
Ще є одне цікаве місце, магічною силою якого ми, на жаль, не скористалися. Це пам'ятник королю Міндовгу, який розташований біля Національного музею Литви. Щоб щастило у кар'єрі, необхідно розігнатися та доторкнутися до носа короля. Ніби нічого складного, якщо не брати до уваги те, що висота скульптури 3 метри. Я в собі таку стрибучість не розвинула, тому з кар'єрою доведеться розбиратися самостійно. :-)

Фото взято з сайту http://estonianexperience.com/


Як бачите, однією прогулянкою по Вільнюсу можна покращити будь-яку галузь свого життя: і сімейну, і матеріальну, і духовну. Головне вірити! Ну і робити маленькі обряди для фану! :-)



Немає коментарів :

Дописати коментар